Aanmelden leefstijlprogramma (GLI)

HomeProjectenAanmelden leefstijlprogramma (GLI)

Wilt u met een leefstijlcoach werken aan een gezonde leefstijl en woont u in Zuid-Holland Noord? Hieronder vindt u informatie hoe u zich kunt aanmelden voor het volgen van een leefstijlprogramma, ook wel gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) genoemd.


Kan ik meedoen?

Om mee te doen aan een leefstijlprogramma moet u 18 jaar of ouder zijn.

U kunt meedoen in deze drie gevallen:

1. U bent te zwaar: uw BMI is 25 of hoger. Dit getal geeft aan of uw gewicht past bij uw lengte. Daarbij heeft u ook één of meer van deze problemen:

  • Een verhoogde kans op hart- en vaatziekten
  • Een verhoogde kans op diabetes type 2
  • Diabetes type 2: Suikerziekte
  • Artrose
  • Slaapapneu

2. U bent veel te zwaar: uw BMI is 30 of hoger. Dit getal geeft aan of uw gewicht past bij uw lengte.

3. Een vergrote buikomvang: de buikomvang is een goede maat voor de hoeveelheid lichaamsvet. (≥ 102 cm bij mannen en ≥ 88 cm bij vrouwen)

Het is belangrijk dat u zelf graag wilt meedoen.

Hoe meld ik me aan?

Een verwijzing van uw huisarts is noodzakelijk om mee te kunnen doen met het programma. Maar uw praktijkondersteuner, apotheker, diëtist of fysiotherapeut kunnen hier ook in meedenken en de verwijzing voor u aanvragen bij uw huisarts. Daarna belt de leefstijlcoach u binnen een week. U maakt dan een afspraak om kennis te maken. U mag zelf een leefstijlcoach kiezen.


Kosten

De kosten van het leefstijlprogramma worden vergoed uit de basisverzekering als het programma in onze regio Zuid-Holland Noord wordt gevolgd bij een van de leefstijlcoaches die bij Rijn en Duin zijn aangesloten. Deze kosten hebben geen invloed op uw eigen risico.

Heeft u nog vragen? Vraag uw huisarts om meer informatie.