Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

HomeProjectenGecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Leefstijlinterventie gaat over geïndiceerde preventieve zorg op maat voor patiënten binnen onze zorgprogramma’s. Er zijn meerdere ‘gecombineerde leefstijlinterventies’ (GLI) die zich op een gezondere leefstijl richten, met thema’s als bewegen, roken, alcohol, gezonde voeding en ontspanning. Rijn en Duin biedt twee programma’s aan: CooL en Beweegkuur.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. In dit programma krijgen patiënten twee jaar lang begeleiding om gezonder te gaan leven. Ze hebben acht gesprekken met een leefstijlcoach en/of diëtist en/of fysiotherapeut en komen daarnaast zestien keer bijeen met andere mensen die met een gezondere leefstijl bezig zijn.


Het verschil tussen de leefstijlprogramma’s CooL en Beweegkuur is dat er bij CooL één vaste contactpersoon is tijdens het traject, terwijl een patiënt bij Beweegkuur met een team werkt dat bestaat uit een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist.


De voordelen van een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

  • Een patiënt gaat aan de slag met gezonder eten en meer bewegen. De kans is dan groter dat iemand afvalt, gezonder wordt en gezonder blijft;
  • De patiënt stelt doelen en werkt stap voor stap aan een gezonde leefstijl die past;
  • De patiënt krijgt persoonlijke aandacht;
  • De patiënt kan ervaringen uitwisselen met andere mensen die bezig zijn met gezonder worden;
  • Om meer te bewegen maakt de patiënt kennis met mogelijkheden in de buurt;
  • De huisarts, praktijkondersteuner en internist blijven de patiënt ondersteunen.