Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

HomeProjectenGecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Leefstijlinterventie gaat over geïndiceerde preventieve zorg op maat voor deelnemers binnen onze zorgprogramma’s. Er zijn meerdere ‘gecombineerde leefstijlinterventies’ (GLI) die zich op een gezondere leefstijl richten, met thema’s als bewegen, roken, alcohol, gezonde voeding en ontspanning.

Rijn en Duin biedt vier programma’s aan: CooL (Coaching op Leefstijl), Beweegkuur, SLIMMER en SSIB (Samen Sportief in Beweging). Het programma X-Fitt GLI volgt.

In alle programma’s krijgen deelnemers twee jaar lang begeleiding om gezonder te gaan leven. Ze hebben acht gesprekken met een leefstijlcoach en/of diëtist en/of fysiotherapeut en komen daarnaast zestien keer bijeen met andere mensen die met een gezondere leefstijl bezig zijn.


Voor meer informatie over de diverse programma’s verwijzen wij u naar de website van het RIVM. U kunt voor vragen ook altijd terecht bij een van onze leefstijlcoaches.


De voordelen van een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

  • Een deelnemer gaat aan de slag met gezonder eten en meer bewegen. De kans is dan groter dat iemand afvalt, gezonder wordt en gezonder blijft;
  • De deelnemer stelt doelen en werkt stap voor stap aan een gezonde leefstijl die past;
  • De deelnemer krijgt persoonlijke aandacht;
  • De deelnemer kan ervaringen uitwisselen met andere mensen die bezig zijn met gezonder worden;
  • Om meer te bewegen maakt de deelnemer kennis met mogelijkheden in de buurt;
  • De huisarts, praktijkondersteuner en internist blijven de deelnemer ondersteunen.