Quick Scan Werkplezier MTVP

HomeActueelQuick Scan Werkplezier MTVP

Neemt uw huisartsenpraktijk deel aan het programma Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP)? Vanuit Rijn en Duin is ons verzoek om als MTVP-praktijk de Quick Scan Werkplezier, met zestien korte vragen, in te vullen en met ons te delen.

Deelnemers

Voor deelnemers NHG-praktijkaccreditering is de Quick Scan kosteloos terug te vinden in MijnNPA.

Om eerstelijns zorgverleners de juiste hulp te kunnen bieden bij het verhogen van het werkplezier, is het voor Rijn en Duin van belang te weten op welke vlakken er mogelijkheden tot verbetering zijn. Willen jullie daarvoor de uitkomsten van de Quick Scan met ons delen? We ontvangen dan een regionale verzamelrapportage waarin een gemiddelde score op de gesloten vragen is meegenomen. Deze is niet herleidbaar naar de individuele praktijk.

• Log in op MijnNPA en klik bovenin op ‘Organisatie’ en daarna op de tegel van uw praktijk.
• Klik op het tabblad ‘toestemming’
• Vul ons deelnemersnummer 4055 in achter de tekst: Ik geef toestemming om de uitkomsten van de Quick Scan Werkplezier anoniem te delen met mijn regio-organisatie.
• Klik op de knop Ja

Niet-deelnemers

Niet-deelnemers kunnen de Quick Scan Werkplezier als los product afnemen en declareren bij Rijn en Duin. Deze huisartsenpraktijken in Zuid-Holland Noord kunnen zich via dit formulier aanmelden en het ingevulde formulier mailen naar relatiebeheer@praktijkaccreditering.nl. De kosten voor het gebruik van de vragenlijst inclusief rapportage zijn voor het eerste jaar € 150,- en voor de jaren daarna € 75,- per jaar, exclusief btw.

Ook hier geldt: wanneer je het deelnemersnummer 4055 invult (zie bullets bij deelnemers), dan worden de resultaten van de ingevulde vragenlijst meegenomen in de regionale verzamelrapportage voor Rijn en Duin.

Waarom is het invullen van de vragenlijst van belang?

In de leidraad van MTVP staat dat een aantal onderdelen gemeten wordt. Dit om te kijken of er effecten zichtbaar worden in de beweging naar MTVP. De voortvarende start van praktijken met MTVP heeft er inmiddels al toe geleid dat er landelijk een structurele vergoeding komt voor MTVP.

Een van de onderwerpen die gemeten wordt is werkplezier, evenals patiënttevredenheid. De NPA ontwikkelt ook een vragenlijst voor ‘samenwerking in het netwerk’, deze is naar verwachting na de zomer beschikbaar voor praktijken.

Gerelateerd nieuws