Geleerde lessen bieden hulp bij implementatie van GLI’s

HomeActueelGeleerde lessen bieden hulp bij implementatie van GLI’s

Geleerde lessen bieden hulp bij implementatie van GLI’s

Met het rapport ‘Geleerde lessen van duurzame integrale implementatie van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)’ kunnen samenwerkingsverbanden aan de slag met het opzetten en implementeren van een GLI in hun regio.

De lessen zijn opgehaald binnen een subsidietraject van het programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek. Hiermee konden 10 regionale samenwerkingsverbanden met ondersteuning hun samenwerkingsverband verder ontwikkelen en een implementatieplan voor een GLI maken.

Gedurende de projectperiode 2021-2022 hebben onderzoekers van het Amsterdam UMC een evaluatie van de 10 projecten uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een praktisch document, dat samenwerkingsverbanden of zorggroepen helpt bij de duurzame implementatie van de GLI.

Aan de slag met de geleerde lessen

‘Welke partijen heb ik nodig als ik met mijn samenwerkingsverband een GLI wil opzetten? Welke organisatievorm past daarbij het best? Hoe regel ik de financiering?’ Het rapport ‘Geleerde lessen van duurzame integrale implementatie van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)’ geeft concrete antwoorden op al deze vragen.

Bekijk de geleerde lessen

Om de toepassing van de lessen makkelijk te maken is een overzichtelijke infographic gemaakt, waarin de kernthema’s zijn verwerkt en de stappen die bij elk thema horen kort worden beschreven. Een vaste volgorde in de thema’s en de stappen aanhouden is niet nodig. De infographic biedt concrete tips daar waar de behoefte van het betreffende samenwerkingsverband ligt.

Bekijk de infographicTags:

Gerelateerd nieuws