‘Samen kunnen we het verschil maken voor mensen met longziekten’

HomeActueel‘Samen kunnen we het verschil maken voor mensen met longziekten’
netwerkbijeenkomst longziekten

Samen ontdekken hoe we, vanuit verschillende zorgdisciplines, de behandeling van astma en COPD naar een hoger niveau kunnen tillen. Dat was 15 november (op Wereld COPD-dag) het doel van de netwerkbijeenkomst Longziekten van de ©aliber Academie van Rijn en Duin. Met veel deelnemers, interessante pitches en diverse stands kijken we terug op een inspirerende avond bij Rijn en Duin.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer het longaanvalplan, stoppen met roken, het Longpunt Leiden, verschillende apparaten en inhalatie-instructie. Andere pitches gingen over de rol en het werk van fysiotherapie, diëtetiek, logopedie, oefentherapie en ergotherapie bij de behandeling van astma en COPD.

Tijdens de ‘markt’ was er vervolgens voor de deelnemers volop gelegenheid om meer kennis te nemen van de initiatieven en organisaties rond longzorg in de regio.

“Vanavond hebben velen de tijd genomen om te laten zien wat we kunnen betekenen voor mensen met longaandoeningen”, sprak Marrit Wester namens Rijn en Duin. “Samenwerking staat centraal, want alleen samen kunnen we echt het verschil maken voor de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met longziekten.”

Gerelateerd nieuws