Pieter Stenger benoemd tot bestuurder Rijn en Duin

HomeActueelPieter Stenger benoemd tot bestuurder Rijn en Duin

Pieter Stenger benoemd tot bestuurder Rijn en Duin

Pieter Stenger

Pieter Stenger is benoemd tot bestuurder van coöperatie Rijn en Duin, de nieuwe multidisciplinaire regio-organisatie voor de eerstelijnszorg in Zuid-Holland Noord. Lodi Hennink is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Beide benoemingen gaan in op 1 januari, het moment waarop Rijn en Duin formeel van start gaat.

De regio-organisatie Rijn en Duin ontstaat uit het samengaan van de zorggroepen Alphen op één Lijn, Rijncoepel en WSV Support en van Knooppunt Ketenzorg, de organisatie die in Zuid-Holland Noord aan ketenzorgprogramma’s werkt. Zorggroep Katwijk sluit aan als wijksamenwerkingsverband, evenals twintig andere wijksamenwerkingsverbanden (WSV’s) in Zuid-Holland Noord. Samen vormen deze WSV’s, waarbij individuele zorgverleners zijn aangesloten, de coöperatie Rijn en Duin.

Rijn en Dijn heeft in aanvang een eenhoofdig bestuur, onder toezicht van een raad van commissarissen. De kwartiermaker en bestuursleden van de huidige stuurgroep van Rijn en Duin, die voorbereidende handelingen treffen voor de coöperatie per 1 januari, zijn verheugd met de benoemingen van Pieter Stenger en Lodi Hennink tot respectievelijk bestuurder en voorzitter van de raad van commissarissen.

Samenwerking in de eerstelijnszorg

Pieter Stenger is sinds 2009 werkzaam binnen de sector van zorg en welzijn. Eerst als bestuurder in de jeugdgezondheidszorg, daarna als interim bestuurder/directeur in de ouderen- en gehandicaptenzorg. “Ik heb ontzettend veel zin om te bouwen aan de coöperatie Rijn en Duin. Het is een organisatie die concreet en zichtbaar kan bijdragen aan een effectieve samenwerking in de eerstelijnszorg”, reageert Stenger.

Bijdragen aan de organisatie van de eerste lijn

Lodi Hennink maakte in 2007 de stap naar de zorg als algemeen directeur van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Hij was en is commissaris in de GGZ (Tactus Verslavingszorg), de Wlz (Rosa Spier Huis), bij een huisartsenpost (SHoKo), een consumentenorganisatie (Vereniging Eigen Huis) en een financiële instelling (ASN). Hennink: “Bijdragen aan de organisatie van de eerste lijn in Zuid-Holland Noord zie ik als een mooie kans om mijn kennis en ervaring te hergebruiken in het belang van medisch professionals.”

Gerelateerd nieuws