Een ode aan de zorgverlener

HomeActueelEen ode aan de zorgverlener

Een ode aan de zorgverlener

Negen zorgorganisaties in de regio organiseerden 8 mei een theatershow in de Leidse Schouwburg, ter ere van de verjaardag van Florence Nightingale. Zo’n duizend zorgverleners uit de regio bekeken de show, verdeeld over een ochtend- en avondvoorstelling. Ook via Rijn en Duin waren er kaarten beschikbaar, waarvan tientallen eerstelijns zorgverleners dankbaar gebruik maakten.

De theatermakers brachten met een interactief drieluik aan scènes en liedjes een ode aan het mooie beroep. Zonder de ogen te sluiten voor de uitdagingen van nu en de toekomst.

Tijdens het afsluitende deel kwamen afgevaardigden van de Verpleegkundige en/of Verzorgende Adviesraden ((V)VAR) en de Professionele Adviesraden (PAR) het podium op. Onder leiding van de WaardeLaders gingen zij in gesprek met elkaar en met de collega’s in de zaal.

Het organiseren van deze theatershows was een initiatief vanuit Alrijne Zorggroep. Daarnaast deden ook LUMC, Libertas Leiden, Roomburgh, ProCura, Basalt, Marente, Rijn en Duin en ActiVite mee aan dit initiatief.

Gerelateerd nieuws