28 september: Leeratelier Positieve Gezondheid

HomeActueel28 september: Leeratelier Positieve Gezondheid

28 september: Leeratelier Positieve Gezondheid

De achtste editie van het Leeratelier Positieve Gezondheid vindt plaats op donderdag 28 september van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens dit digitale leeratelier is er aandacht aan het thema ‘Samen werken aan impact op gezondheid’.

Deze editie gebeurt dat in gezamenlijkheid met alle bestaande platformen van de Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord; van bestuurders, bewoners, communicatie-experts en gangmakers.

Ook als jij of jouw organisatie niet aangesloten is als partner van de Alliantie ben je van harte welkom. Deelname aan het achtste leeratelier is een uitgelezen kans om de onderlinge kruisbestuiving van mensen en hun organisaties/gemeenten te faciliteren en de kruisbestuiving tussen organisaties en gemeenten te gaan stimuleren.

Programma

Er zijn boeiende sprekers uitgenodigd, waaronder Lineke Kleefstra, directeur Publieke Gezondheid bij GGD Fryslân, en Frederik Jaspers Faijer, fysiotherapeut en actief betrokken bij de beweging Positief Gezond IJsselland.

Suzan van der Pas, lector Sociale Innovatie, Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden (Hogeschool Leiden) en Jessica Kiefte, hoogleraar Population Health Management (LUMC), nemen de deelnemers mee hoe we de ambitie van de Alliantie monitoren. “Op verschillende niveaus – macro, meso en micro –  willen we zichtbaar maken hoe Positieve Gezondheid in onze regio wordt toegepast en welke patronen we kunnen ontdekken, wat werkt en wat werkt niet.”

Impactvol samenwerken

Na de sprekers gaan deelnemers met elkaar in gesprek over impactvol samenwerken. Wat heb je daar als organisatie, professional, bestuurder, vrijwilliger en bewoner in te doen, welke doelen spreken jullie af? En ook: met wie ga je samenwerken om impact te maken op wijkniveau? Welke doelen kun je daarin formuleren?

Het leeratelier is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over Positieve Gezondheid en woont/werkt in de regio Zuid-Holland Noord. Dus ben jij die (zorg)professional, bewoner, bestuurder of beleidsmaker die het gebruik van Positieve Gezondheid verder wil uitdiepen? Meld je uiterlijk 22 september aan.

Gerelateerd nieuws