20 september: workshop Laaggeletterdheid

HomeActueel20 september: workshop Laaggeletterdheid

20 september: workshop Laaggeletterdheid

Rijn en Duin, het Achterstandsfonds HMAH en Alrijne Ziekenhuis organiseren op 20 september een workshop Laaggeletterdheid. In deze korte training kijk je mee in het leven van een laaggeletterde en ga je in gesprek hoe je hiermee kan omgaan als huisarts of medisch specialist.

Iedere werkdag zie je wel iemand die moeite heeft met lezen en schrijven. In Nederland is namelijk 1 op de 6 mensen laaggeletterd. Hoe herken je deze mensen? En hoe help je ze verder op weg?

In de training, gegeven door Harry Heijblok van trainings- en acteursbureau Hetsen & Visschers, leren deelnemers middels twee korte monologen de signalen van laaggeletterdheid herkennen en krijgen ze tips over hoe je laaggeletterdheid bespreekbaar kunt maken. Na de training is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

De workshop wordt gegeven aan huisartsen uit de regio Zuid-Holland Noord, werkzaam in een praktijk met relatief veel achterstandspatiënten en aan medisch specialisten van Alrijne Ziekenhuis.

Praktische informatie

Datum: woensdag 20 september 2023
Tijd: 18.00 uur tot maximaal 20.00 uur, inloop van 17:15 uur met een warme maaltijd
Locatie: Coöperatie Rijn en Duin, Elisabethhof 21A, 2353 EW Leiderdorp (gratis parkeren)
Kosten: geen
Accreditatie: 2 punten bij Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN). Wie niet onder deze vereniging valt, krijgt een bewijs van deelname.

Gerelateerd nieuws