Vacature: leden voor cliëntenraad Rijn en Duin

HomeActueelVacature: leden voor cliëntenraad Rijn en Duin

Vacature: leden voor cliëntenraad Rijn en Duin

cliëntenraad Rijn en Duin

Rijn en Duin

Rijn en Duin is per 1 januari 2023 de regio-organisatie voor eerstelijnszorg in Zuid-Holland Noord. Rijn en Duin ontstaat uit het samengaan van de zorggroepen Alphen op één Lijn, Rijncoepel en WSV Support. Zorggroep Katwijk sluit aan als wijksamenwerkingsverband. Rijn en Duin wordt een coöperatie van 21 wijksamenwerkingsverbanden, waarbij individuele zorgverleners zijn aangesloten, zoals huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en diëtisten.

De missie van Rijn en Duin is om de multidisciplinaire eerstelijnszorg in de regio te versterken. Dit doen we door het ondersteunen en faciliteren van eerstelijns zorgverleners en hun samenwerkingsverbanden. Zo werken we samen aan een betere gezondheidszorg.

Cliëntenraad Rijn en Duin

Bij Rijn en Duin staat goede kwaliteit van zorg hoog in het vaandel. Het perspectief van patiënten / inwoners vinden we daarbij erg belangrijk. Daarom kiezen we voor de oprichting van een cliëntenraad voor onze nieuwe regio-organisatie.

De cliëntenraad vormt een goede afspiegeling van de bewoners in de regio. De cliëntenraad denkt mee bij het opstellen van het beleid en brengt vanuit het perspectief van de inwoners advies uit aan het bestuur van Rijn en Duin.

Wie zoeken wij?

  • U bent bekend met de gezondheidszorg in het algemeen en met huisartsen-, farmaceutische, paramedische en/of psychische zorg in het bijzonder;
  • U bent gemotiveerd om actief mee te denken over verbeteringen en ontwikkelingen binnen de eerstelijnszorg;
  • U bent inwoner van Zuid-Holland Noord: o.a. Duin- en Bollenstreek, Alphen aan den Rijn e.o., Voorschoten en Leiden.

Goed om te weten

Leden van de cliëntenraad besteden naar verwachting 5 uur per kwartaal aan vergaderingen. Daarnaast kan de cliëntenraad tussentijds worden gevraagd om mee te denken en advies te geven over actuele thema’s. De vergoeding voor leden bedraagt € 900,- per jaar. Eventuele scholing wordt vergoed. Er is geen reiskostenvergoeding.

Wilt u solliciteren op een functie in de cliëntenraad van Rijn en Duin? Mail uw motivatiebrief met cv naar Yolanda Verwoert via verwoert@rijnduin.nl. Ook als u meer informatie wenst of de volledige vacature wilt ontvangen, kunt u dit e-mailadres gebruiken. We zien uit naar uw reactie!