Maak kennis met Franka Fels, voorzitter van de Verenigde Ergotherapeuten ZHN

HomeActueelMaak kennis met Franka Fels, voorzitter van de Verenigde Ergotherapeuten ZHN

De Eerstelijnsraad van Rijn en Duin bestaat uit vertegenwoordigers van diverse monodisciplinaire verenigingen in de regio. Franka Fels is lid van de Eerstelijnsraad, als voorzitter van de Verenigde Ergotherapeuten Zuid-Holland Noord (VEZHN). Franka stelt zich graag voor.

“Ik ben Franka Fels, oprichter en praktijkhouder van ErgoZorg, een praktijk voor ergotherapie in de eerste lijn. In onze praktijk werken ongeveer 20 gedreven ergotherapeuten. ErgoZorg heeft meerdere locaties binnen het Holland Rijnland gebied, met de hoofdlocatie in Lisse. Plezier in het werk en het leveren van goede kwaliteit in de eerstelijnszorg vind ik zeer belangrijk. Daarnaast ben ik voorzitter van de Verenigde Ergotherapeuten Zuid-Holland Noord (VEZHN) en vertegenwoordig ik deze organisatie in het Paramedisch Platform Zuid-Holland Noord.

Sinds april volg ik het ‘Healthcare Potentials III’ opleidingsprogramma van Zorg en Zekerheid en Reos, uitgevoerd door het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Het biedt deelnemers uit de eerstelijnszorg, welzijn, social domein en tweede lijn de handvatten en de kennis om te werken aan betere zorg in Zuid-Holland Noord, Haarlemmermeer en Amstelland.

Het programma combineert kennis van de gezondheidszorg met aandacht voor maatschappelijke trends en persoonlijk leiderschap. Hierdoor wordt de samenwerking tussen verschillende disciplines en domeinen versterkt en is er meer begrip voor elkaars inzichten. Naast dat we zelf aan de slag gaan met theorie en praktijk, komen er regelmatig inspirerende sprekers. Ook zijn we in juni twee dagen op pad gegaan om ons licht op te steken bij andere regionale samenwerkingsprogramma’s in het hele land, van Ede en Austerlitz tot Oss. Een inspirerende en leerzame reis!

Door deze opleiding hoop ik een beter inzicht te krijgen in de organisatie van de eerstelijnszorg en kansen voor verandering te ontdekken, zodat ik zowel van boven- als van onderaf kan bijdragen aan goede zorg in onze regio. De aansluiting bij de Eerstelijnsraad geeft mij een kans om daar ervaring in op te doen.”

Gerelateerd nieuws