Twee opleidingsplekken voor Chief Medical Information Officer (CMIO)

HomeOver onsVacatures Rijn en DuinTwee opleidingsplekken voor Chief Medical Information Officer (CMIO)

Digitalisering in de zorg is niet weg te denken uit de dagelijkse praktijk, kijk naar alle verschillende ICT-toepassingen die je iedere dag gebruikt.

Ben je huisarts in Zuid-Holland Noord en wil je strategisch meedenken over digitalisering in de zorg? Wil je op de eerste rij zitten bij landelijke en regionale digitale vernieuwingen? En wil je onze regio verstevigen, door samen te werken met andere huisartsen, apothekers, ziekenhuizen en ICT-leveranciers? Lees dan verder!

Waarom heeft onze regio een CMIO nodig?

Digitalisering is een belangrijk middel om de zorg ook in de toekomst toegankelijk te houden. Wijkgericht samenwerken gebeurt al veel, maar digitaal zouden professionals hierin nog veel beter ondersteund kunnen worden. Daarnaast communiceren we veel met de ziekenhuizen, maar het delen van die informatie kan efficiënter. Als stip op de horizon zien wij een regionaal digitaal platform waarop je multidisciplinair samen kunt werken. De patiënt kan hier zijn dossier inzien en gegevens toevoegen, zoals meetwaarden en consult voorbereidende vragenlijsten. Met dezelfde ambitie: de ICT laten werken voor de zorgverlener en niet andersom.

Wat ga je doen?

Als CMIO vervul je een brugfunctie tussen ICT en zorg. Je houdt je bezig met het inzetten van digitalisering. En je werkt gericht mee aan de stip op de horizon. Dit doe je binnen de belangrijkste zorgthema’s van de komende jaren, zoals persoonsgerichte zorg, ouderenzorg en zorgvernieuwing.

Dit doe je door:

 • Een opleiding te volgen waarmee jij jouw affiniteit en ervaring met ICT uitbreidt tot professionele expertise, je vertaalt deze inzichten naar de regio
 • Mee te denken in het design van regionale digitaliseringsprojecten
 • Als CMIO houd je contact met CMIO’s van andere organisaties, onder andere door lidmaatschap van het CMIO Netwerk Eerste Lijn. Zo bouw je kennis op en deel je deze, om de informatisering in de zorg te verbeteren.

Wie ben jij?

 • Je bent bij voorkeur praktiserend huisarts (praktijkhouder, HIDHA of waarnemer) in ZHN
 • Je hebt affiniteit met digitalisering en spreekt de ‘taal’ van zowel de huisartsenzorg als die van (technische) ICT-leveranciers
 • Je vindt multidisciplinaire samenwerking met apothekers, fysiotherapeuten, diëtisten en de tweede lijn een vanzelfsprekendheid
 • Je bent bekend met (lokale en regionale) digitaliseringsprojecten om vanuit eigen ervaring advies te kunnen geven.

Wat bieden wij?

 • De kans om op een strategische manier mee te denken over het inzetten van digitalisering in de (eerstelijns)zorg:
 • Op de eerste rij zitten bij landelijke en regionale digitale vernieuwingen
 • Ons en je eigen netwerk verstevigen, door samen te werken met andere eerstelijnszorgverleners, WSV’s, de ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en ICT-leveranciers
 • Je maakt deel uit van het landelijke CMIO Netwerk Eerste Lijn
 • Een prettige werksfeer, korte lijnen, een innovatieve regio-organisatie die sterk ontwikkelt
 • De mogelijkheid om een zorginformatie-opleiding te volgen
 • Een vergoeding.

Onder je vergoeding vallen 1) inschrijfkosten opleiding, 2) aansluiting bij landelijk CMIO Netwerk eerste lijn, 3) deelname aan regionale (eerstelijns) klankbordgroep ICT en 4) er geldt een vacatieregeling voor deelname aan digitaliseringsprojecten.

De werkzaamheden bedragen maximaal 8 uur per week, dit is een richtlijn die we in de praktijk samen invullen. Flexibele werktijden zijn mogelijk. In de eerste instantie is het een tijdelijke overeenkomst, uiteraard met de intentie tot verlenging.

Interesse of meer weten?

Neem dan contact op met Jeroen van Embden, vanembden@rijnduin.nl.

Solliciteren

Solliciteer eenvoudig op de vacature via onderstaand formulier. We zien uit naar uw sollicitatie!